Bassie en Adriaan - Reisverslag uit Aalborg, Denemarken van Joost & Jonna - WaarBenJij.nu Bassie en Adriaan - Reisverslag uit Aalborg, Denemarken van Joost & Jonna - WaarBenJij.nu

Bassie en Adriaan

Door: Joost & Jonna

Blijf op de hoogte en volg Joost & Jonna

30 Augustus 2006 | Denemarken, Aalborg

Na 4 weken is er dan toch een eind gekomen aan onze vakantie in Scandinavië. Nog even een kort verslag van de laatste week:

na een paar dagen Stockholm zijn we nog een stuk naar het zuiden gereden naar Granna. Granna is eigenlijk niet meer dan een gehucht maar het staat bekend om zijn Polkagris: zuurstokken. D'r is werkelijk geen winkel in het dorp waar je ze niet kunt kopen en kunt zien hoe een willekeurige local Polkagrissen aan het maken is. Het hilarisch hoogtepunt was dat bij een van de winkeltjes de linkeringang naar de winkel ging en de rechter naar, u raadt het al, de tandarts.

Na een dagje in Granna verkeerd te hebben zijn we nog een stuk zuidelijker gaan staan aan een groot meer bij Urshult (onder het wereldbekende Växjö in Småland, alsof ze de namen uit een Disneyfilm gekopieërd hebben). Daar is het echt 2 dagen supermooi weer geweest. Vooral toen we gingen varen in onze hippe sloep (zonder motor) was er geen wolk te bekennen en zo ben ik toch in geslaagd om mijn benen te verbranden. Maar wat een rust in dat land zeg. Na 10 minuten spartelen/peddelen is er niets of niemand meer. Gedurende de hele cruise zijn we denk ik 4 kajaks tegengekomen, superrelaxed. Een beetje zonnen en boekje lezen, het is tenslotte vakantie.

Op zaterdagochtend zijn we naar Kopenhagen vertrokken en omdat we al in zuid Zweden waren kwamen we al mooi in de middag aan (weer mooi weer). We hadden een paar dagen ervoor geregeld dat we het laatste weekend in een hutje zouden zitten zodat we alles even op orde konden brengen en we in ieder geval droog konden inpakken. De hut zelf was echt prima. We hadden een romantische, ietsjewat muffe, slaapzolder en verder een zithoekje, fornuisje etc. We zijn toen nog even Kopenhagen in geweest en dat was ook wel weer echt een coole stad, maar toch minder leuk dan Stockholm. Wat wel echt heel gaaf was is dat we de toren uit Bassie en Adriaan beklommen hebben. Iedereen die ouder is dan 20 kan zich vast nog wel herrineren dat ze in een van hun spectaculaire achtervolgingen een toren inliepen die zonder trappen, maar als een kurtekrekker omhoog ging. Boven aangekomen vond Bassie gelukkig een grote kist met strandballen die ze toch naar beneden rolden om B1 en de zijne te slim af te zijn! Nou die toren staat dus in Kopenhagen (de kist met ballen hebben we niet kunnen vinden).

's Avonds zijn we nog naar het standbeeld van de kleine zeemeermin geweest en dat was ook wel weer een mooi voorbeeld van het verschil tussen Scandinavië en de rest van Europa. Als je in Italië naar de Trevi fontein gaat moet je deze delen met 600 toeristen, 30 rozenverkopers en een man met een hotdogkraam. Bij de kleine zeemeermin was vrijwel niemand, zo krijg je toch wat privetijd, supermooi.

op zondag hebben we de stad verder verkend en heeft het tussen 18 en 21 echt snoeihard geregend. Dat konden wij prima zien vanachter het glas van onze riante restaurantje (ik ben nog nooit zo blij geweest dat het regende, al onze spulletjes lagen lekker droog!).

maandag was de vakantie dan echt afgelopen. Nadat we de spullen hadden ingepakt heb ik Jonna naar het vliegveld gebracht waar ze smiddags zou vertrekken. De mensen die ons een beetje kennen weten dat we alletwee echte keien in afscheid nemen zijn... dus het was een groot feest. Toen alles aangedweild was ben ik vervolgens naar Aalborg gereden waar ik nu achter mn computertje zit. Ik zal volgende week eens vertellen hoe het hier is (ik kan al verklappen dat het super gaat).

Ik zal wat nieuwe fotos uploaden aangezien we alles hebben laten ontwikkelen in Kopenhagen.

De Groeten!

Als goede toeristen hebben we natuurlijk ook een aantal stokken gekocht

• 02 September 2006 - 23:21

Jorick:

Jo mattie! Dat klinkt zeker niet slecht dat tripje van jullie. En nu aan de bak neem ik aan. Maak er een mooie tijd van! Ik zal je binnenkort ff updateje mailen uit Nederland.

Ciao

J

• 05 September 2006 - 14:18

Sytsu:

He gast, kreeg een afgeknapt telefoontje van de Noorse ambassade, iets over hun voorraad zwaar water...?! Maar goed, wilde dus even melden dat je Per Seconde Wijzer-claim er live ook wel doenbaar uitziet!

• 06 September 2006 - 18:44

Agnes:

Klinkt goed Joost, en nu lekker aan het afstuderen?! Geniet er in ieder geval van! Gaan we in januari amelie kijken ;-) Groetjes!

• 07 September 2006 - 15:05

Chris:

Mooi om te zien dat de fotoplekken van vakantie tot vakantie niet veel verschillen. Erg mooi verder natuurlijk. Nu lekker de donkerte van het najaar induiden een een paar mooie ruimteunits in elkaar draaien daar!

• 08 September 2006 - 07:32

Lindy:

Hey Yoost! Klinkt als een mooie vakantie! in ieder geval langer dan mijn 1 weekje zuid-Duitsland/Oostenrijk (wat ook erg mooi is btw) Nu lekker beginnen! Ik heb het hier op ESOC in ieder geval erg naar mn zin. Spreek je binnenkort wewl weer! Gruessen aus Darmstadt, xxx Lindy