Concerning Hobbits/Outdoor Adventures & Co. - Reisverslag uit Upper Hutt, Nieuw Zeeland van Joost & Jonna - WaarBenJij.nu Concerning Hobbits/Outdoor Adventures & Co. - Reisverslag uit Upper Hutt, Nieuw Zeeland van Joost & Jonna - WaarBenJij.nu

Concerning Hobbits/Outdoor Adventures & Co.

Door: Jonna/Joost

Blijf op de hoogte en volg Joost & Jonna

01 December 2007 | Nieuw Zeeland, Upper Hutt

En dan nu het vervolg van onze droomreis :) We hebben echt veel gedaan dus het is nogal lang, al is het alsnog de beknopte versie :)

Bij terugkomst op de camping zijn we eerst nog even langs Cathedral Cove geweest. Dit is een erg mooie, door erosie uitgesleten grot aan de kust, vlakbij de camping.

De dag erna (22 november) was het dan eindelijk zover en zijn we naar een van de filmsets van Lord of The Rings geweest; Hobbiton (bij Matamata). We werden er rondgeleid door Eric, een oudere man die zo'n beetje alle teksten uit de film uit z'n hoofd kende en een aantal behoorlijk mooie anecdotes had. Toch mooi om even meegepakt te hebben.

We zijn de dag geeindigd in een spa/hotpool in Rotorua. Dat ligt midden in het vulkanische centrum van het Noord eiland. De rotte eierenlucht die gepaard gaat met het stoken van een natuurlijke hotpool was allom nadrukkelijk aanwezig al schijnt het na een uur minder te worden...

Op vrijdag de 23e hebben we een vulkanische activiteitendagje gehouden en hebben we twee parken bezocht. in die parken zijn allemaal felkleurige poelen, oersoepen, modderbaden e.d. Uiteraard gepaard met een vleugje rotte eierendamp. Erg mooi om te zien, dat dan weer wel.

op zaterdag de 24e zijn we naar de Discovery Lodge gereden. We vermelden de naam erbij omdat iedereen daar eens heen zou moeten gaan. Het zit midden in het oudste nationale park van Nieuw Zeeland en vanaf je tent kijk je uit over 3 vulkanen: Mt. Tongariro, Mt. Ngauruhoe (aka: Mt. Doom) en Mt. Ruapehu. De mensen van de lodge waren echt rete aardig en enthousiast. Voor het eerst in ons leven hebben een camping eigenaar mensen enhousiast helpen met inladen en ze vervolgens uitzwaaien bij vertrek.

Op zondag was het do or die time. Zoals de meeste mensen wel weten zijn we al 3 maanden voor de reis begonnen met trainen en kilometers lopen om een beetje fit te worden. Dit alles om de Tongariro crossing fluitend te kunnen lopen. Deze tocht is volgens de meeste Kiwis de mooiste in het land (en vast ook ter wereld) en gaat 18 km lang over de vulkaanranden van Mt Tongariro en Ngauaheuehuahbajkbn (of zoiets). Toen we aankwamen op zaterdag kregen we nog net mee dat er die dag iemand met de heli van het pad afgehaald was (vermangelde knie) en een meisje op de camping had het wel gehaald, maar echt lopen zat er een paar dagen niet meer in... De spanning steeg voor zondag...

Zondagmorgen ging de wekker om 04:55 uur (het is tenslotte vakantie...) en om 0600 waren we de eerste op het pad. De wandeling zelf was echt fenomenaal. Redelijk fluitend, soms wat hijgend heuvel op, verliep alles volgens plan en 8 uur later was de berg bedwongen. Die nacht hebben we erg goed geslapen.

Maandag zijn we gaan uitwaaien op de westkust in de buurt van Mount Egmont. We verbleven in het surfersplaatsje Opunake waar we vooral veel naar de zonsondergang hebben gekeken onder het genot van een fles wijn (nieuwe hobbie).

Woendag de 28e november zijn verder de kust afgezakt richting Wanganui. Daar begon het volgende avontuur toen bij de lokale VVV Carol ons op weg hielp naar een kanotocht. Deze vrouw durfde we na 5 minuten al met ADHD te diagnosticeren en als ze 40 jaar later geboren was had ze zeker een potje Ritalin per dag moeten slikken. Het voordeel was dat ze wel erg mooie dingen voor ons regelde en in no time (16 telefoontjes) hadden we een 'custom' kanotocht geboekt. We zijn die dag naar onze startplaats gereden waarvoor we met onze Sunny behoorlijk geoffroad hebben. Daar werden we ontvangen door ongeveer het hele dorp. Iedereen kwam wel evenlangs om te kijken wie er langsgekomen was. Hoe verder in de bush, hoe aardiger de kiwi's :)

Dondagochtend gingen we vanuit Wangahoro (niet opzoeken het staat nergens op de kaart) voor twee dagen met een kano en een paar waterdichte tonnen de Whanganui rivier op. In die twee dagen hebben we 60 kilometer midden door het Whanganui National Park gedobberd. Dat betekend: Geen wegen, electriciteit, communicatie, leidingwater etc. Dat betekend wel: Helemaal niemand op het water, regenwater-thee, complete rust, geiten, zwijnen, vogels en het gevoel alsof je de wereld aan het ontdekken bent. Werkelijk fantastisch! We hebben overnacht in een hut aan het water en op vrijdag zijn we doorgegaan en hebben we uiteindelijk de "bridge to nowhere" bereikt. Een brug die inderdaad nergens naartoe gaat. Daar zijn we met een jetboat (een opgefokte speedboat) opgepikt en teruggebracht naar onze startplaats. Twee dagen kanoen werd in 1,5 uur teruggeknald met de boot!

Gisteravond hebben we al het zweet, pus, bloed en vuil in een motelletje eraf gedouched en hebben we goed bij kunnen slapen. Vandaag zijn we naar het zuiden van het noordereiland gereden om daar morgen Wellington in te duiken en maandag de boot naar het zuidereiland te pakken.

We zijn benieuws wat ons daar te wachten staat!

Groeten/Liefs/Cheers,

Jonna & Joost

• 01 December 2007 - 10:47

Jeffrey:

Leuk verhaal Joost! Ziet er allemaal erg mooi uit. Heb je nog last gehad van inheemse vliegen/muggen?

Tot wanneer blijven jullie in KiwiLand? Hierna toch noch naar Aussie?

Veel plezier met de aankomende avonturen en denk ook een beetje aan het koude en winderige Bremen op dit moment :p

• 01 December 2007 - 11:57

Evianne:

weer een mooi verhaal hoor! en die foto's... het ziet er echt mooi uit daar! gelukkig is mount doom in het echt niet zo eng als in de film ;) het scheelt gelijk als er een zonnetje op schijnt.

veel plezier nog!

• 01 December 2007 - 14:51

Jorick:

Gasten,

Klinkt allemaal redelijk onwerkelijk J&J. Begin hier ondertussen redelijk jaloers te worden. Maar ja... surprises klussen is ook spannend.

Maak ze gek daar. Tot over heeeeel veel weken.

Ciao

Jorick

• 01 December 2007 - 15:53

Eva En Iris:

Jullie de hobbits, wij de sint!
    Het is maar wat je beter vindt
    Hij zwaaide zelfs naar mij:)
    Daarvan wordt je toch blij

nee hoor heerlijk al die verhalen, zo genieten we een beetje mee

Veel liefs uit Duivjesland
    Ma en zus

• 01 December 2007 - 20:31

Evelien:

Jaaatje het lijkt wel een sprookje/hippe film. al die foto's. echt super mooi. Ik kan me voorstellen dat jullie onwijs genieten. hier druk aan het verhuizen. maar wel alles goed.

ik ben benieuwd naar het volgende verhaal en de foto's (die stuk voor stuk het recht hebben om ingelijst te worden)

eef

• 02 December 2007 - 23:36

Joep:

Hey Teamcaptain,

Ziet er allemaal onwijs relaxed uit. Viel spass!!

Joep RSO

• 03 December 2007 - 07:26

Abe:

He Joost,

Man, jullie brengen weer mooie herinneringen boven aan hoe mooi zo'n reis inderdaad is. Keep the stories en vooral photos coming.

Voor jouw genot; hier in NL is het idd %#$-weer, zoals het hoort in deze tijd. Maar gelukkig kan je dat ook nog even meepakken als je weer terugbent :D

Take care, take it isi ;-)

• 03 December 2007 - 08:34

Jeroen:

Man, wil je minder mooie foto's posten? Ik wordt hier erg jaloers vanachter mijn laptop in het koude NL. Veel plezier nog!

• 03 December 2007 - 08:38

Dick:

Dag lieverds!

Het ziet er allemaal hartstikke mooi uit! Wel grappig dat jullie naar dat Hobbitdorp zijn geweest. Super!

Heel veel plezier daar en vooral veel foto's posten.

Kus,

• 04 December 2007 - 14:48

Gerrit:

jajajajaja,
    leuk man,
    doe je wel voorzichtig......?!?

groet neef

• 05 December 2007 - 09:42

Pama:

ben benieuwd of zuidereiland ook zo mooi is!
    liefs thuis

• 09 December 2007 - 13:04

Oma Jopy:

wat een prachtige reis maken jullie.
    ik heb net weer genoten van de foto s
    op de computer. Je hoeft nu geen kaart
    te sturen hoor ! ik heb al gezien hoe
    geweldig het is
    heel veel groeten oma.

• 11 December 2007 - 21:38

Timo:

Hey Joost,

zo te lezen de mooie plekjes van het noordereiland ontdekt en nog mooi weer ook, relaxed hoor! Nog langs Taupo geweest om te parachute springen, of gaan jullie dat in Queenstown doen (net als het bungeejumpen)?

Heel veel plezier nog en hou me op de hoogte!

Gr,
    Timo